Makale yazmak sabır ve emek isteyen bir iştir. Düzenli olarak yazmak ve bunun sonucunda da kazanmak için günün birkaç saatini ayırmak zorundasınız. Özellikle bu işe yeni atılanlar gelişime ve eleştiriye açık olmalıdırlar. Sürekli okuyup, araştırma içinde olmalıdırlar. Kendilerine verilen talimatları çok iyi kavramalı, yapılan eleştiri ve yönlendirmeleri olgunlukla karşılamalıdırlar. İyi bir makale yazmanın belirli incelikleri ve şartları bulunuyor, bu eğitimimizde bunların neler olduğunu öğreneceksiniz.
SEO Uyumlu Makale Nedir?
Öncelikle SEO'nun ne demek olduğuyla başlayalım. SEO'nun açılımı Search Engine Optimization-Arama Motoru Optimizasyonudur. Web sitelerinin arama motorlarında yüksek performans göstermeleri için yapılan bütün çalışmaların genel adıdır. Bir web sitesinin arama motorlarında ilk sıralarda görünmesi için sürekli kendini geliştirme sürecidir.
Arama motorları kelime bazlı çalışır. Bir anahtar nasıl bir kapıyı açarsa, bir anahtar kelime de bir web sitesinin sayfasını açıyor. Bu nedenle SEO çalışması en çok aranan, tıklanan kelimelerden yola çıkarak, hedeflenen kitleyi web sitesini ziyaret etmesini sağlamaya çalışır. Makale yazarı da hedeflenen kitleye ulaşabilmek için direk hedef kitleye hitap eden, onları siteye yönlendirebilecek, AKH (Anahtar Kitle Hacmi)'ne sahip içerikler üretir. Üretilen bu makalelere SEO uyumlu makale denir.
SEO uyumlu makale kısaca belirli kelime sınırlaması olan, anahtar kelimelerin doğru ve yerinde kullanıldığı bir içeriktir.
SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
Sitede önünüze gelen konuların türü ne olursa olsun temelinde SEO uyumlu olması yatıyor. Yani size verilen talimatları dikkatlice okuyup, bu doğrultuda yazınızı yazmanız gerekiyor. Örneğin; "2021 ilkbahar yaz renkleri" anahtar kelimesi 3 defa kullanılması isteniyorsa, bu sayıya uyacaksınız. Eksik veya fazla yazdığınızda sistem kabul etmeyecektir.
SEO uyumlu bir makale yazacaksanız, ilgili anahtar kelimelerle yazılan makaleleri araştırıp, inceleyin. Sitede size verilen konularda genellikle başlıklar verilmektedir. Şayet başlık verilmediyse, başlık mutlaka anahtar kelimeyle ilgili olmalıdır. Makale yazmadan önce ekranın sol tarafındaki talimatları dikkatlice okuyun. Kullanacağınız alt başlıkların sayı aralığı veriliyor.
Alt başlıkları anahtar kelimelerden yola çıkarak buluyorsunuz. Örneğin; makaleniz "Abant Gölü Nerededir?" olsun. Alt başlıkları belirlemek için Google'a "Abant Gölü" yazdığınızda alt listede en çok aranan, kullanılan sözcükleri bulacaksınız. H2-Abant Gölü Nerededir?
H3- Abant Gölü Tarihi Varlık mıdır?
H4- Abant Gölü Nerede Kalınır?
H5- Abant Gölü Yol Tarifi gibi çok aranan cümlelerden alt başlıklar oluşturabilirsiniz.
Makaleye hiçbir zaman alt başlıkla başlamayın. Giriş kısmı denilen ilk paragrafta anahtar kelimelere yer vermelisiniz. Giriş kısmı makalenin can alıcı yeri olduğu için vereceğiniz bilgilerle okuyucu makalede tutmanız gerekiyor. Örneğin "Abant Gölü" hakkında makale yazacaksınız;
" Abant Gölü, Türkiye’nin en popüler tatil merkezlerinden biridir. Yüksek bir rakımda yer alması dolayısıyla muhteşem bir doğa güzelliğine sahiptir. Özellikle Yaz ve Kış dönemlerinde günübirlik veya tatil amaçlı yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Abant Gölü’nün nerede olduğunu ve özelliklerini öğrenip, tatil planınıza ekleyebilirsiniz." Giriş kısmıyla okuyucuyu etkileyebilirsiniz. İkinci paragrafta Abant Gölü hakkında kısa bir bilgi verebilirsiniz.
"Abant Gölü, bir krater ve birikinti gölüdür. Denizden 1328 metre yüksekliktedir. Ormanlık bir alanda olduğu için bol oksijen ve dinlenme imkânı sunuyor. Gölün çevresi flora ve fauna açısından çok zengindir. Bu amaçla 1988’de Tabiat Parkı olarak koruma altına alınmıştır."
Giriş kısmını oluşturduktan sonra alt başlıklara geçebilirsiniz. Anahtar kelimeleri bütün başlıklara eşit oranda dağıtmaya dikkat edin. Bütün anahtar kelimeleri bir başlıkta kullanmaya kalkmayın. Son paragrafa mutlaka bir tane bırakın. Anahtar kelimeleriniz cümle başlarında ve sonlarında olmamalıdır. Kalın yapmayı unutmayın.
H2-Abant Gölü Nerededir, alt başlığını yazarken gereksiz bilgilerden kaçının. Kısa ve öz biçimde, internette bulduğunuz cümlelerden farklı yazmaya özen gösterin. Gezi, turizm sitelerinde Abant Gölü ile ilgili birçok bilgi bulacaksınız. Bunların bir iki kelimesini değiştirip, yazmanız arama motorunda yine kopya içerik olarak algılanacaktır. Diğer sitelerden daha güçlü bir içerik oluşturmak için kelime dağarcığınızı iyi kullanmalısınız.
"Kitaplara bakmadan geçen günlerimde hep bir huzursuzluk hissederim." İnternetten alıntı bir cümle olsun. Bunu yeniden yorumlayıp yazmanız gerekiyor.
- Kitaplara bakmadığım günlerde hep bir huzursuzluk hissederim.
- Kitaplara bakmadan geçen günlerde daima bir huzursuzluk hissediyorum.
-Kitaplara bakmadığım geçen günlerimde hep bir huzursuzluk hissediyorum. Cümleleri örnek cümleden farklı gibi görünebilir. Fakat dikkat edilirse aynı olduğu belli olacaktır. Bunu daha orijinal hale getirmek için edebi bilginizi kullanmalısınız.
- "Kitapsız bir gün bile geçiremem. Kitapsız geçen bir günü kendim için kayıp sayıyorum, kendimi huzursuz hissediyorum. " Şeklinde yazarsanız, cümleyi daha güçlü hale getirmiş olursunuz.
Makale Çeşitleri ve Kullanacağınız Üslup
Sitede size sunulan makaleleri aynı üslupla yazamazsınız. Her makalenin kendine özel şartları bulunuyor. Sitede;
- Blog
- Web sitesi
- Kategori
- Firma ağzından
- Üçüncü kişi ağzından şeklinde içerikler bulunuyor. Hepsinde aynı dili kullanamazsınız. Bu içerikleri kısaca açacak olursak;
Blog içeriği; Yazarın kendi ağzından olayları, varlıkları, durumları, hizmetleri anlattığı içeriklerdir. Genellikle seyahatlar, oyunlar, filmler, diziler, yaşanan olaylar birinci ağızdan anlatılır. Bu yazıda yazar kendi düşüncelerini yazıya aktarabilir.
"Abant Gölü dünyanın en güzel göllerinden biridir."
" Yenilmezler Serisinin en güzel olanı Yenilmezler3'tür." gibi öznel yaklaşımlarda bulunabilirsiniz.
Web sitesi içeriği; Bir topluluğa ders, konu anlatır gibi yarı resmi bir dil kullanıyorsunuz. Yazarken kendi düşüncelerinizi aktarmıyorsunuz. Paragrafların sonunda "-sınız, -siniz, -sunuz" gibi eklerle bitirmelisiniz.
"Kış tatilinizi huzurlu ve sakin bir biçimde geçirmek istiyorsanız Abant Gölü'ne gidebilirsiniz."
Kategori içeriği; Hizmet ve ürün tanıtımı içeren yazılardır. Yazıya başlamadan önce hizmet ve ürünü çok iyi analiz etmelisiniz. Özellikleri, sağladığı yararlar, içeriği, nasıl kullanılmalıdır gibi soruların yanıtları verilmelidir. Mutlaka maddelendirme yapmalısınız. Kendinizi tüketicinin yerine koyarak, bulmak isteyeceğiniz cevapları düşünerek yazmalısınız.
Firma ağzından; Kendinizi sitenin, firmanın, hizmetin sahibi gibi görerek yazıyorsunuz. Kurumsal bir dille yazmaya özen gösterin. Resmi ve ciddi olmasının yanı sıra hedef kitlenin ilgisini çekecek nitelikte olması gerekiyor. Bir araç kiralama firması hakkında yazacaksanız. Firmanın web sitesini ziyaret ederek, detaylı bilgi sahibi olun. Aynı sektörde faaliyette bulunan firmaları inceleyin. Aynı işi yaptıkları için daha fazla bilgi toplamış olursunuz. Firmayı diğer firmalardan öne çıkaracak özgünlükte yazmaya dikkat etmelisiniz.
"Trafikte araç sayının artmasıyla birlikte, insan psikolojisinde bozulmalar görülmeye başlandı. Trafikte araç kullanmak birçok insan için işkence haline geliyor. İster kendi bulunduğunuz şehirde isterseniz seyahat ettiğiniz yerde trafik ve araç derdiyle uğraşmak istemiyorsanız .............................. kiralama yapabilirsiniz."
Üçüncü kişi ağzından; Yazıda "ben, sen, siz, biz" dilinin kullanılmadığı yazıdır. Genel bir yazı olarak öne çıkıyor. Cümleleriniz; "yapılır, gidilir, kullanılıyor, vardır, sevilir" gibi yüklemlerle bitmelidir.
"Abant Gölü, Türkiye'nin önemli göllerinden biridir. Yerli ve yabancı ziyaretçiler için bir cazibe merkezidir. Özellikle kış turizminde büyük ilgi görüyor."
Makale Yazarken Nelere Dikkat Etmelisiniz
1- Başlık makalenin can damarıdır, başlığı bulunmayan makale yazımlarınızda, anahtar kelimeyi içeren bir başlık atmalısınız. Başlığınız en az 3, en fazla 5 kelime olmalıdır.
2- Makalenizin kaliteli bir içeriğe sahip olmasını istiyorsanız yakın veya benzer anlamlı kelimeleri başlıklarınızda yer vermelisiniz.
3- Kullandığınız cümleler özgün ve size ait olmalıdır. Cümleleriniz kısa, sade, net yanıt veren özellikte olmalıdır. Uzun ve devrik cümleler okuyucuyu sıkar. Gereksiz kelime tekrarından, yazı kotasını doldurmak için bağlaçlardan uzak durun.
4-Konu dışına çıkmayın. Okuyucu ilgisini çekmeyen yazıları okumak istemez. Konu ile ilgili bol bol örnek verebilirsiniz, ama başka konulardan bahsetmeyin. Kullanıcıya hitap ederken, aynı zamanda ilgili siteye yönelmesini de sağlayın.
"2021 İlkbahar renkleri" makalesi yazarken, mutlaka ilgili siteye atıfta bulunun ve yönlendirin. "2021 İlkbahar renkleri üç doğal renkte toplanıyor. Bordonun tonları, güçlü pembe, kırmızı ve yosun yeşili renkler ilkbahar modasına damga vuracaktır. Modaya yön veren .......................... sitesinde 2021 İlkbahar modasının zengin kombinasyonlarını bulabilirsiniz."
4- Kelime kotasına uyun. Makaleniz 300+5 kelimelikse buna uyun. Zaten daha az yazmanızı sistem kabul etmeyecektir. Teknik bilgilerde kotayı aşabilirsiniz. Örneğin 500 kelime kotalı bir yazıyı 550 kelime yazmanızda sıkıntı yoktur. Fakat sizden SEO içerikli isteniyorsa 500+5 kelime yazmak zorundasınız.
5- Yazılarınızda mümkün olduğunca maddelendirme yapmalısınız. Maddelendirme yapılmış makaleler okuyucu tarafından daha çok ilgi görmektedir.
6- Başka sitelerden araştırma yaparken, kesinlikle kopyala-yapıştır yapmayın. Her ne kadar yapıştırıp, kendinizce düzeltme yapsanız da başka bir linke yol göstermiş oluyorsunuz. Bunun dışında birçok sitenin makaleleri korumalı olduğu için kendi sayfanıza yapıştırdığınızda renk, yazı karakteri, gölgelendirme kaldırma gibi işlerle daha çok vakit kaybetmiş olursunuz. Bunun yerine paragrafları okuyup, kendi zihninizde harmanlayın.
7- Noktalama işaretlerine ve imla kurallarına dikkat etmelisiniz. Bir yazıyı okunur yapan, anlaşılır bir dille birlikte dilbilgisi kurallarının yerinde uygulanmasıdır. Bozuk, nerede başladığı, bittiği belli olmayan cümleler, yerinde kullanılmayan noktalama işaretleri, kelimelerin cümle içinde yanlış kullanılması okuyucunun ilgisini çekmeyecektir.
Makalenizi bitirdikten sonra, bir kez baştan sona kadar okuyun. Redakte dediğimiz, gözünüzden kaçan hataları düzeltin. Word sayfasında hatalar kırmızı çizgiyle gösteriliyor. Öncelikle bunları düzeltin. Yazımında şüphe duyduğunuz kelimeler için imla kılavuzu kullanın. Unutmayın ki kaliteli bir içerik, hatasız olanıdır. Diğer makalelerden farklı olsun diye kullanıcıya hitap etmeyen, onların anlamadığı terimler, sözcükler kullanmayın. Şayet kullanacaksanız parantez içinde kısaca açıklamasını yapın.
Örneğin; "İnternet kazanmasını bilenlere sonsuz kaynak sunuyor. Yazarak kazanmak istiyorsanız, bu kaynağa siz de girebilirsiniz. İnternette freelance (serbest çalışma) olarak çalışan insanlar arasına katılabilirsiniz. "
8- Kopya içerik olup olmadığını kontrol edin. Makalenizi bitirdiniz, son düzeltmeleri yaptınız. Sizin için makaleniz orijinal ve kendi ürününüz olduğunun kanaatindesiniz. Fakat arama motorları için durum böyle midir? Özgün dediğiniz makalenin bir benzeri internette yayımlanmış olabilir. Bunu öğrenmek için internette bulunan kopya kontrol programlarından birinde deneyebilirsiniz. Böylece hem emeğiniz hem de zamanınız boşa gitmemiş olur.
Makale Yazımında Özgünlük Nedir?
Özgünlük kelime anlamıyla bir benzerinin olmaması demektir. Bunu makaleye uyarlayacak olursak, yazdığınız makalenin internet ortamında bir benzeri olmaması demektir. Konuların, anahtar kelimelerin benzer olması önemli değildir. Öyle olsaydı, internette sonsuz bilgi olmazdı. Sizin makalenizi diğerlerinden ayıran özellik, kendi ürettiğiniz cümlelerle olmasıdır. Yukarıda da örnek verdiğimiz gibi bir cümle internette farklı şekillerde dolaşabiliyor.
Örneğin bir hukuk bürosu için bir makale yazacaksınız. Makaleniz "adana ağır ceza avukatı" olsun. Ceza hukukunda kanun maddeleri sabittir. Bu makaleyi kim yazarsa yazsın mutlaka bu maddelerden bahsetmek zorundadır. Özgünlük kavramı burada devreye giriyor. Diğer makaleleri inceleyin, anahtar kelimeleri ve kanun maddelerini nasıl kullandıklarını analiz edin. Maddelerde değişiklik yapmayarak, kullanıcının ilgisini çekecek şekilde cümleler kurun.
"Türk Ceza Kanunu'nun amacı birinci maddesinde açıkça belirtilmiştir. Kişi hak ve özgürlüklerini, kamunun, sağlığını, güvenliğini,düzenini, hukuk devletini koruma amacı güder. " Halbuki Türk Ceza Kanunu'nun 1. maddesini okuduğunuzda daha uzun bir cümle olduğunu görürsünüz. Bu uzun cümle okuyucuyu sıkar, maddeyi bozmadan anlaşılır şekilde kısaltabilirsiniz.
Yazacağınız makalenin özgün olabilmesi için;
1- Yazacağınız makale hakkında internette detaylı araştırma yapmalısınız. Örnek makaleleri, anahtar kelime kullanımlarını incelemelisiniz.
2- Edindiğiniz bilgiler ve kendi bilgi dağarcığınızdakileri de kullanarak kullanıcı ile müşteri arasında köprü kuracak bir yazı yazmalısınız. Yazdığınız yazı anlaşılır, akıcı, sade ve kullanıcıya direk yanıt veren özellikte olmalıdır.
3- Makale istenen kelime sayısını karşılamalıdır. Anahtar kelimeler yerinde, doğru ve anlamlı şekilde kullanılmalıdır.
4- Dilbilgisi kurallarına uygun, hatasız şekilde olmalıdır.
Örnek Bir Makale Yazımı
Yeni başlayan yazarlar için en kolay yazılacak makale türü blog içerikli yazılardır. Yeni yazarlar makalelerinde farkında olmadan "ben" dilini kullandıkları için kendi düşüncelerini ifade eden cümleleri sıklıkla kullanıyorlar. İlk başlarda yazmaya ısınmanız için bu tür makaleler yazabilirsiniz.
Örneğin şu anda sitede rüyalarla ilgili konu başlıkları bulunuyor. Bunlara benzer birini örnek olarak alabiliriz.
Anahtar kelimemiz; "rüyada kalem görmek" olsun.
Kelime sayısı; 350+5
Süreniz; 70 dakika
Başlık; başlığı kendiniz bulun
Alt başlıklar; siz belirleyeceksiniz.
Makale ile ilgili araştırmaya girmeden önce sayfanın sol tarafındaki bilgilendirmeyi dikkatlice okuyun. Birçok makalenin iptal edilme nedeni, talimatların tam olarak anlaşılmadan yazıların yazılmasıdır. Talimatları iyi okuyup, buna göre makaleye başlayın. Makalenizi site üzerinden değil, bilgisayardan açtığınız word sayfasında yazın. Böylece yazım hatalarını rahatlıkla görebilirsiniz.
Talimatta da belirtildiği gibi hiçbir şekilde makalenize alt başlıkla başlamayın. Genellikle sizden önce spot bir giriş daha sonra giriş paragrafı yazmanız isteniyor. Alt başlığa üçüncü paragraftan itibaren başlıyorsunuz. Spot paragrafını nasıl yazacağınız konusunda örnek bir metin sunuluyor. Bunu inceleyebilirsiniz. Bu bilgilerden sonra spot giriş paragrafından makalemize başlayalım.
"Rüyada kalem görmek sıklıkla görülen rüyalardan biridir. Günlük hayatta kalem, yazı yazma aracı, haber, bilgi olarak yorumlanıyor. Kişinin içinde bulunduğu duruma göre rüya farklı yorumlanabiliyor. Özellikle kalemin cinsine, gören kişinin içinde bulunduğu ruh haline göre değişik yorumlar bulunuyor. Rüyada kalem görmenin ne anlama geldiğini öğrenip, doğru şekilde yorumlayabilirsiniz. Bu yazımızda rüyada kalem görmek ile ilgili detaylı bilgiyi bulabilirsiniz."
50 kelimelik spot giriş paragrafını tamamladık. Paragrafın sonunda kullanıcının merakını çekecek cümleyi kullanmayı unutmayın. İçerik giriş metninde rüya hakkında genel bilgiler veriyoruz.
"Rüyada kalem görmek genellikle hayra yoruluyor. Rüyasında kalem gören kişi hayırlı biri olarak kabul ediliyor. Görülen kalem sağlamsa, kudrete, servete, makama, hayırlı evlada yoruluyor. Görülen kalem kırık veya çatlaksa beklentilerin yerine gelmeyeceğine işaret çekiliyor."
Giriş paragrafları bittikten sonra size verilen başlıkları alt başlık olarak kullanıyorsunuz. Ayrıca sizden de alt başlık bulmanız isteniyor. Alt başlık için arama motorunuza "rüyada kalem" yazıyorsunuz, alt tarafta uzantılar geliyor. Bunlardan kullanabileceklerinizi alt başlık olarak seçebilirsiniz. Örneğin;
-Rüyada kalem görmek
-Rüyada Kalem Almak
-Rüyada Kalem Bulmak
-Rüyada Kalem Toplamak
-Rüyada Kalem Satın Almak
-Rüyada Kurşun Kalem Görmek
-Rüyada Tükenmez Kalem Görmek
-Rüyada Kırmızı Kalem Görmek gibi birçok alt başlık yapabileceğiniz anahtar kelimeler bulunuyor.
Rüyada Kalem Görmek
Rüyada kalem görmek, rüya sahibinin cömert ve hayır sahibi biri olduğuna delalettir. Kişinin, düşmana karşı zafer bulacağı şeklinde tabir ediliyor. Bazı rüya yorumcuları rüyayı gören kişinin hayırlı bir evlat sahibi olacağına işaret çekiliyor.
Rüya sahibi kalemi elinde tuttuğunu gördüyse işsizse iş sahibi olacağı, çalışıyorsa daha iyi bir pozisyona yükseleceğine yoruluyor. Bu rüyayı gören kişi bekarsa hayırlı bir kısmete kavuşacak, kişi evliyse hayırlı bir evlat sahibi olacaktır.
Rüyada Kalem Almak
Rüyada kalem almak, rüya yorumcuları tarafından kişinin bilimsel bir alanda uğraştığına, uğraşacağına yoruluyor. Rüya sahibi aldığı kalemle yazı yazdığını gördüyse, bilimsel eser üreteceğine işaret ediliyor. Rüyada kalem aldığını gören kişinin akademik kariyeri bulunmuyorsa, bulunduğu konumdan daha iyi bir konuma yükselecektir.
Rüyada Kalem Bulmak
Rüyada kalem bulmak, hayra yorulan bir rüyadır. Rüya sahibinin hayırlı, çevresine faydalı biri olduğuna işaret çekiliyor. Rüya sahibi, faydalı işlerle uğraşacak, devamlı şükredecek ve çevresine faydalı olmaya çalışacaktır.
Rüyada Kalem Toplamak
Rüyada kalem topladığını gören kişinin eşi hamileyse çocuğunun erkek doğacağına yoruluyor. Eşi hamile olmayan veya bekar biri bu rüyayı gördüyse eli açık, cömert ve iyiliksever biri olduğuna işaret çekiliyor. Rüya sahibi çevresi tarafından sevilip, sayılan biridir.
Rüyada Kalem Satın Almak
Rüyada kalem satın aldığını gören kişi için yeni bir dönemin başlangıcına işaret çekiliyor. Bu dönemde kişi içine attığı sorunları, söylemek istediklerini dile getirecek, kendine yeni bir yol çizecektir. Bu yolda sevdiği kişilerden destek alacaktır. Rüya sahibi bu dönemde hayırlı haberler alacak, maddi ve manevi yönden huzura kavuşacaktır.
Rüyada Kalem Hediye Almak
Rüyada kalem hediye almak, okul ve meslek hayatında başarıya yoruluyor. Rüyayı gören kişi öğrenciyse okul hayatı başarılı geçecek, başarılı şekilde okul hayatını tamamlayacaktır. Rüyayı gören kişi çalışıyorsa, iş hayatında zirveye çıkacak, makam ve mevki elde edecektir.
İnternetteki bilgileri ve kendi bilgi dağarcığımızı kullanarak, makalemizi yazdık. Dikkat ettiğiniz gibi kişisel düşüncelere yer vermeden, "ben" merkezli olmadan cümleleri kurduk. Cümlelerin kısa olması okuyucuyu hem yormayacak hem de dikkatinin dağılmasını önleyecektir. Şimdi makaleyi onaya sunmadan önce son kontrolleri yapalım.
1- Makalemiz istenen kelime sayısına ulaştı mı? 365 kelime sayımızla hedefi tutturduk.
2- Anahtar kelimeyi kullandık mı? Spot kısmında cümle içinde doğru şekilde kullandık.
3- Alt başlıklar anahtar kelimeyle uyumlu mu? Alt başlıklar anahtar kelimenin alt türevleri şeklinde kullanıldı.
4- Cümlelerde kişisel düşünceler, yargılar bulunuyor mu? Cümleler genel bir dille yazıldı, kişiyi, kurumu, belli bir kesimi hedef alınan cümleler kullanılmadı.
5- Cümleler, yazım hataları kontrol edildi mi? Makale baştan sona tekrar okundu, gözden kaçanlar düzeltildi.
Bütün kriterleri yerine getirdiğinize göre makalenizi onaya sunabilirsiniz. Siteye yüklerken dikkatli olun. kullandığınız office versiyonuyla siteninki farklı olabilir. Bu nedenle yükledikten sonra son bir kez daha kontrol edin. Paragraflar arasında bir satır boşluk olmasına dikkat edin. Nokta ve virgülden sonra bir boşluk bıraktığınızdan emin olun. Bunları kontrol ettikten sonra makalenizi onaya sunabilirsiniz.
Yorumlar ( 0 )