Dijital pazarlama dünyasında içerik yazarlığı ve metin yazarlığı farkı merak edilen konulardan biridir. Her iki sektörün birbirine benzer ve farklı yönleri bulunuyor. Her ne kadar farklı gibi görünseler de her ikisinin de temel amacı kullanıcının dikkatini çekmektir. İçerik ve metin yazarlığının ne gibi benzer ve farklı yanları bulunduğunu bu yazımızda bulabilirsiniz.
İçerik Yazarlığı ve Metin Yazarlığı Farkı
Metin yazarlığı, reklamcılık sektörüyle birlikte gelişmiştir. İçerik yazarlığı ise internetin gelişimiyle birlikte bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. İçerik ve metin yazarlığı arasındaki farkı açıklamadan önce bu iki iş kolunu kısaca tanıyalım.
İçerik yazarı; İş, pazarlama, ticari ilişkiler, vs. gibi amaçlar doğrultusunda içerik üretir. Bu içerik blog sayfası, makale, bülten olabilir. Ürettiği içerikle hedef kitleyi web sitesine yönlendirmeyi amaçlar.
Metin yazarı; Bir ürünü, hizmeti, markayı pazarlamak amacıyla öne çıkaran yazılar yazan kişidir. Günümüzde "slogan&reklam yazan" kişi olarak algılansa da temel olarak içerik yazarlığının gizli bir bileşenidir.
Metin yazarlığı reklamcılık sektörüyle birlikte gelişmiş, olmazsa olmaz iş kollarından biridir. İnternetin uçsuz bucaksız deryasında pazarlama ve tanıtım sektöründe içerik yazarlığı ihtiyacı da doğmuştur. Uygulamada farklı gibi görünseler de temelde birbirlerini tamamlayan iki iş koludurlar.
İçerik Yazarlığı ve Metin Yazarlığı Farkı
İçerik yazarlığı metin yazarlığının bir dalı gibi ortaya çıksa da uygulamada belirgin farkları bulunuyor. Uygulamada görülen içerik yazarlığı ve metin yazarlığı farkı şöyle sıralayabiliriz;
1- Metin yazarında temel amaç ürünü satmaktır. İçerik yazarında ise ürün tanıtılır. Diğer anlamda, metin yazarlığı markanın sesiyse, içerik yazarlığı o sesin tonudur.
2- Metin yazarı, markayı kısa, öz ve etkili şekilde anlatır. İçerik yazarında böyle bir kısıtlama yoktur. Markayı daha detaylı şekilde anlatır.
3- Metin yazarında zaman kısıtlıdır. En kısa sürede yazıyı teslim etmek zorundadır. İçerik yazarı, araştırmaya yönelik olduğundan zamanı daha geniştir.
4- Metin yazarı genel olarak bir ajans bünyesinde çalışır. Yani ofis gibi belirli bir ortama bağlıdır. İçerik yazarı belirli bir mekana bağlı değildir.İşleri genellikle online ortamda olduğundan onun için her yer çalışma ofisidir.
Kısaca özetleyecek olursak; metin yazarlığı reklam sloganı kısa ve öz metinlerle markayı pazarlamayı hedefliyor. İçerik yazarının pazarlama gibi bir sorunu yoktur. Sadece ürünü tanıtmayı, özelliklerini öne çıkarmayı hedefler.
İçerik & Metin Yazarlarının Adresi Yazkazan.net
Tüketicilerin marka seçimlerinde ürünün özelliklerini öne çıkaran detayları daha çok dikkate alıyorlar. Bu sonucunda içerik yazarlığı ve metin yazarlığı farkı giderek ortadan kalkıyor. Metin yazarlığı, içerik yazarlığına doğru kayıyor.
Web siteleri için temel amaç hedef kitleyi siteye yönlendirmek olduğundan metin ve içerik yazarlığının birlikte hareket etmesi daha kolay oluyor. Bu sektörde yazar olarak yer almak istiyorsanız, kendinize bir kariyer planı çiziyorsanız yazkazan.net sitesinde başlayabilirsiniz.
Yazkazan.net, yazarların aradıkları ortamı buldukları, kendilerini hızlı şekilde geliştirdikleri bir platformdur. Her yazarın ilgi ve bilgisine yanıt veren zengin işler bulunuyor. Seviyenize uygun işlerden dilediğiniz kadar yazarak hem kendinizi geliştirmiş hem de gelir sağlamış olursunuz.
Yazkazan.net kısa süreliğine, büyük indirim kampanyasıyla kısıtlı sayıda yazar alımına başladı. Siteye kaydınızı yaptırarak yazarlık hayalinizi gerçekleştirmiş olursunuz.
Yorumlar ( 0 )